Soy milk pannacotta with raspberry coulis

soy milk pannacotta with raspberry coulis

Pencuci mulut malam ni, sebenarnya inspirasi dari soya bean pudding yang Mak Long nampak kat dapur Hana. Mengikut Hana, dia dapat resepi ni dari Kak Fida. Maklong bagi nama canggih sikit sebab resepinya lebih kurang resepi pannacotta cuma resepi asal pannacotta menggunakan campuran susu segar dengan double cream. Untuk sesuaikan dengan selera diabetik, Mak Long gantikan canned mixed fruit dari resepi Kak Fida dengan buah-buahan segar seperti raspberry. Apa pun terima kasih kepada Kak Fida dan Hana kerana berkongsi resepi.

 

Ingredients:

For the pannacotta:

1 liter carton of soy milk

1 tbsp of gelatine ( I used Halagel)

2 tbsp of Splenda

4 tbsp of hot water

For the raspberry coulis

150 gm of raspberry

juice 1 lemon

2 tbsp of orange juice

2 tbsp of Splenda

Heat the soy milk in a pan. Meanwhile sprinkle the gelatine over the hot water and stir to help it dissolve. As soon as the soy milk starts to boil add the splenda and stir. When it boils turn off the heat. Let it cool slightly and add the gelatine. Stir . Pour into individual ramekins and transfer into the fridge to let it set.

Next pick 10 best raspberries and set aside. Put the rest in a  small mixing bowl, add the lemon and orange juice and splenda. Blend thoroughly. Run the mixture through a sieve to separate the pips.

Serve the pannacotta with the coulis spooned over it and topped with fresh raspberries.

Advertisements

9 Comments

Filed under Dessert, Diabetic-friendly

9 responses to “Soy milk pannacotta with raspberry coulis

  1. waahhhhh!! puding nih dh naik taraf la maklong! kelass gtu bunyiknyer! hehehe ader lagik tak?? heeeeeee…

    • Mak Long

      Ha ah… kalo kat M’sia semua puding kita panggil puding je.. kat sini puding biasa pun ada nama special nye.. sos nye pun cuma perahan raspberry je tapi sebab cara buatnye gitu dipanggil coulis.. begitulah adenyee… Apa pun jadilah nama canggih skit kan? 🙂

  2. wah…menariknya…puding soya…mmg nampak cam mudah je…n ada kelainan tersendiri…

    • Mak Long

      Salam Nuanza, terima kasih kerana sudi singgah blog Maklong. Puding ni memang sedap dan senang je buatnye. Jangan serik datanglagi ye..

  3. I love this. You are so creative and is such a great cook ! May I have your permission to link this page of yours to my article here :

    http://hubpages.com/hub/Soya-Bean-Jelly-Recipe-Soya-Bean-Pudding-Recipe-An-Ultimate-Kids-Favourite-and-A-Healthier-Dessert

    Will appreciate that.

  4. Thanks so much, Mak Long ! You are indeed a very creative and great cook !

  5. fitri

    perlu di sejukan terlebih dahulu ke sebelum hidang??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s