Pak Long’s roast lamb sandwich

roast lamb sandwich

Hari minggu baru kami pergi makan di rumah mak Pak long sempena harijadi ayahnya. Mak mertua masak roast leg of lamb yang Mak Long beli kat kedai Pakistan. Bila kami nak balik, mak mertua tapaukan lebihan roast lamb. ooh kecil tapak tangan bonet kereta kami sediakan. Anyway, apabila Mak Long kena kerja dari rumah pada hari Isnin, Pak Long telah dengan baik hatinya , buatkan sandwich ni untuk Mak Long makan tengah hari.  Jazakallah my dear..

Advertisements

4 Comments

Filed under Meat

4 responses to “Pak Long’s roast lamb sandwich

  1. salam Maklong..wow…ada lamb dlm sandwich.kalau beli lamb nanti nak cubalah..hubby suka makan lamb 😀

    • Mak Long

      Salam Zaliana. Thanks for visiting. Senang je sandwich tu. Spread roti ngan mayonis then lapiskan beberapa hirisan nipis roast lamb dengan daun salad dan tomato.

  2. as

    Assalamualaikum Mak Long,
    salam ziarah dari as, very nice blog..
    As minta izin link ya.. sedap sandwich mak long nih.. InsyaAllah as nak cuba, pebret hubby nih.. salam2 kenal ya Mak Long, seronok masuk dapur mak Long..
    Macam2 ada..

    • Mak Long

      Salam As, terima kasih kerana sudi singgah. Kalau bab sandwich ni Paklong yang lebih pakar. Isinya banyak jadi sandwichnye tebal dan tinggi. Kalau takde roast lamb boleh aje ganti ngan roast chicken slices atau ikan salmon atau hirisan telur rebus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s